بیژن زنگنه امروز در دیدار با محمد سانوسی بارکیندو، دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) با بیان اینکه پس از خروج آمریکا از برجام (مه ۲۰۱۸ تاکنون) ایران از صادرات حدود ۲ میلیارد بشکه نفت خام محروم شد، تصریح کرد: این مقدار معادل حدود ۱۲۰ میلیارد دلار است.
سه موسسه بینالمللی در حوزه انرژی گزارشهای ماهانه خود از بازار نفت را منتشر کردند که در آن برآورد تقاضای طلای سیاه در سال جاری میلادی تغییری نکرده است.
اوپک معتقد است که نقشه راه آژانس بینالمللی انرژی برای به صفر رساندن مقدار انتشار کربن میتواند به نوسانهای قیمت نفت بیفزاید و بازارها را بیثبات کند.
آمار شرکت پترولجستیک نشان داد صادرات نفت اوپک از ابتدای ماه میلادی جاری تاکنون یک میلیون بشکه در روز افزایش یافته و همزمان گروه اوپک پلاس محدودیت عرضه خود را ۳۵۰ هزار بشکه در روز تسهیل کرده است.
کاهش تولید اوپک و متحدانش و بهبود تقاضای جهانی برای سوخت به خاطر بهبود اقتصاد دنیا باعث شده ذخایر بیسابقه نفتی که طی دوره قیمت پایین نفت در بحبوحه بحران کرونا انباشته شده بود، تقریبا تمام شوند.
رشد صادرات نفت ایران و برنامه افزایش تولید اوپک و متحدانش، ترافیک نفت خاورمیانه را که ارزانتر از نفت برنت هم شده، در شرق آسیا بهویژه چین بیشتر کرده است.
کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس در نشست روز چهارشنبه برای تغییر سیاست تولید نفت توصیه ای مطرح نکرد که نشان دهنده رضایت تولیدکنندگان از کاهش تولید عمیق برای پایین بردن سطح ذخایر جهانی است.
وزیر انرزی الجزایر گفت: سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) بهدقت رویکرد دقیق جو بایدن، رئیسجمهوری جدید آمریکا درباره احتمال تسهیل تحریمهای ایران و ونزوئلا را زیر نظر دارد.
آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد: اگر اوپک پلاس به برنامههای کاهش تولید خود پایبند باشد، این ائتلاف ممکن است بتواند سهم بازار خود را که از سال ۲۰۱۶ بهطور مداوم از دست داده است از آمریکا و دیگر تولیدکنندگان غیرعضو این ائتلاف پس گیرد.